...

Over ons

Twentse bierbrouwers met een missie!
Het brouwen van écht duurzaam Twents regionaal speciaalbier!

Duurzaam gebrouwen speciaalbier

Een Twentse brouwerij met een missie! Echt Twents speciaalbier van duurzaam geteelde granen, hoppen en kruiden. KREANK BROUWERIJ is een initiatief van Brouwmeester René Reef uit het Twentse Hengelo.

Ambassadeurs

KREANK BROUWERIJ is een initiatief van René Reef en wordt fysiek en mentaal ondersteund door een groep speciaalbier liefhebbers uit Twente. In 2021 zijn deze ‘ambassadeurs’ van het Twentse speciaalbier bijeen gekomen en tot de conclusie gekomen dat er nog geen écht Twents speciaalbier bestond. Dus een bier dat gebrouwen is van regionaal duurzaam geteelde granen, hoppen en kruiden. Uiteraard zijn er diverse goede hoogwaardige kleinschalige Twentse bierbrouwerijen met een Twents speciaalbier echter de grondstoffen zijn niet volledig duurzaam regionaal afkomstig.
Binnen deze groep ‘ambassadeurs’ van het échte Twentse speciaalbier is het besluit genomen om écht Twentse speciaalbier te gaan brouwen van duurzaam geteelde Twentse grondstoffen.

Kies bewust, koop lokaal !

enkele feitjes

Het kost veel tijd en energie om goede (H)eerlijke bieren te brouwen. Op dit moment hebben we onze bieren kunnen brouwen op basis van onderstaande bronnen.
0
Proef brouwsels
0
Kopjes koffie
0
Koeken
0
Omeletten
X
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.